Mikor érdemes posztolni Facebookon?

Mikor érdemes posztokat kitenni a céges Facebook profilodra? Lehet nem is gondolnád, de ez valóban lényeges kérdés. Mégpedig azért, mert egy átlagos felhasználónak legalább 3-400 ismerőse van és minimum több tucat oldalt kedvel, akik szintén rendszeresen posztolnak. Ez napi szinten akár több, mint ezer bejegyzést is jelenthet, akikkel fel kell tudnod venni a versenyt. Ehhez viszont nem árt tudnod, hogy mikor kell kirakni a posztokat, amikor a legnagyobb elérésre van lehetőséged.

Lássunk néhány jó tanácsot erre vonatkozóan, amit az interneten találtam.

Facebook posztolás.
Mikor érdemes Facebookon posztolni?

Nos, ahogyan Te is láthatod a legkülönfélébb időpontokkal lehet találkozni. Van köztük reggeli, esti és délutáni is. A nap nagy részét lefedik. Vajon miért pont ezeket javasolják? Azért, mert ez az adott vállalkozás tapasztalatai szerint egy holt időszak, amikor sokkal kevesebb poszt kerül ki, de azért vannak Facebook felhasználók. Neked ezeket az időpontokat kell megtalálnod, hogy jó esélyed legyen az organikus elérésekre.

Milyen konklúziót szűrhetsz le valójában a fenti infografikából?

Azt, hogy jobb, ha a saját célközönséged szokásaihoz alkalmazkodsz! Hiába írja azt valaki, hogy délután 1 és 3 között érdemes posztolni, ha a Te követőid olyankor kicsit sem aktívak, így mire a Facebook elé kerülnek már régen megelőztek más posztok, és sokkal kisebb eséllyel találkoznak majd a bejegyzéseiddel. Tapasztald ki, hogy a követőid és az Ő ismerőseik milyen időben posztolnak a legtöbbet és próbálj ezekhez a szokásokhoz alkalmazkodni. Ez nem azt jelenti, hogy csúcsidőben ne ossz meg semmit. Csak, hogy próbálj meg akkor is aktív lenni, amikor kiemelések nélkül is szép számmal érhetsz el embereket.

Azonban lehet egy általános szabály.

Te mikor vagy a legaktívabb Facebookon? Várj, hagy tippeljek: korán reggel miután felébredtél, de még csak ébredezel. Utána ebédszünetbe, majd este miután minden munkával végeztél és van időd lazítani. Általában ugyan ezek az időpontok jellemzőek másokra is, ami azt jelenti, hogy ilyenkor kerül ki a legtöbb poszt. Ha szeretnél viszonylag sok ember elérni és arányaiban nagyobb aktivitást generálni, akkor azokat az órákat célozd meg, amikor kevesebben vannak már fent, de még hatékonyan megszólíthatóak. Például este 9-11 között vagy hajnali 5 és 6 között.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.