7 szuper Facebook poszt tipp

Jó lenne rendszeresebben posztolni a Facebookon, de egyszerűen nincs ötleted, hogy mit tehetnél közzé?  A géped előtt ülve töröd a fejed, de még mindig csak a havi akciót sikerült közzétenni? Szeretnél Te is színes és érdekes posztokat? Akkor olvasd el ezt a cikkünket, mert az alábbi Facebook poszt tipp lista számodra is hasznos lesz.

Facebook poszt tipp

Érdekességek

Minden vállalkozás életben vannak olyan események, amik érdekesek lehetnek a Facebook követők számára. Például: Mióta működik a cég? Mi volt a kezdőlökés, ami elindított titeket? Hányan dolgoznak nálatok? Hány irodátok üzletetek van?

Ezeket az infókat megoszthatod képen, videóban, infografikában vagy egy blog szerű hosszabb szövegben. A rövidebb téma elfér egy képen, a hosszabb pedig megér egy cikket.  Ezáltal sokkal érdekesebb és személyesebb lesz a vállalkozásotok.

Fejtörő, kirakós

Az emberek szeretik az egyszerűbb fejtörőket, amiket néhány perc alatt meg tudnak oldani. Sajnos ennél több idejük nincs, ezért az ilyen egyszerűbb fejtörők általában jól teljesítenek. Lehet ez egy kirakós, ahol meg kell mondani, hogy melyik darab hiányzik vagy akár egy érdekes találós kérdés is.  Az még jobb, ha szorosan kapcsolódik a vállalkozásodhoz.

Két termék összehasonlítása

Válassz ki két terméket a kínálatodból és hasonlítsd össze őket a közösségi oldaladon. Mutasd be, hogy melyik miért jó és miben gyengébb, mint a másik.  Ez nagyon hasznos lesz a követőknek, hiszen sok mindent megtudnak majd a termékekről és nem kell saját maguknak kutatni.

Infografika

Jöhet a következő Facebook poszt tipp?  Az infografika az előző megoldáshoz hasonlóan nagyon sok hasznos információt ad át A követőidet biztosan érdeklik a termékeid vagy szolgáltatásaid, így biztosan hálásak lesznek, ha önként adod az információkat.  Ne feledd az információ nagy érték!

Blog bejegyzések

Van blogod a weboldaladon, ugye? Manapság már elengedhetetlen egy saját blog írása a weboldaladon. Egyrészről nagyon fontos seo szempontból másrészről a cikkeket is közzéteheted a közösségi oldaladon. Itt megoszthatod a legfontosabb híreket, hasznos tanácsokat adhatsz és segíthetsz a célközönségednek.  Ezzel két legyet üthetsz egy csapásra.

Hipotetikus azaz feltételező kérdések

A kérdések mindig jól működnek, mert az emberek szeretik érezni, hogy kíváncsiak a gondolataikra. Ez akkor is igaz, ha olyan kérdést teszel fel, amire szinte adott a válasz. Például: Hol lennél most szívesebben a tengerparton vagy az irodában? Erre nem sokat válaszolnák azt, hogy az irodában, de mégis biztosan népszerű lesz a kérdés. 🙂

Vendég posztok

Ha van olyan vállalkozás vagy szervezet, akinek a tevékenysége jól mutat a Te oldaladon is, akkor tedd közzé  a bejegyzéseit. Például van egy hotel ügyfelünk, akinek az oldalára egy helyi fotós természet képeit szoktuk kitenni. De néha megjelenítjük a helyi eseményeket is. Ezzel nem a konkurenciát erősíted, de mégis érdekes bejegyzéseket tehetsz ki és alig kell vele dolgoznod. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.