Valójában ilyen lenne az élet a közösségi oldalakon?

Jöjjön egy off marketing téma. A napokban szembe jött velünk egy videó a Facebook világáról. Vagy talán sokkal inkább a felhasználói szokásokról, és erősen tükröt tart elénk felhasználóként (nem marketing szempontból). Valóban ilyen lenne a közösségi élet?

A Facebook jelentősen megváltoztatta a társadalmi szokásokat. Már zömében az interneten kommunikálunk barátainkkal, családtagjainkkal. Egy gyors Messenger üzenet váltás képes helyettesíteni egy személyes találkozót, de sokszor már erre sincs igényünk, hiszen az ismerőseink idővonaláról éppen eleget tudunk a másikról.

Több száz ismerősünk, “barátunk” van az interneten, de talán soha nem volt ennyire zavaros ez a fogalom, hiszen ezeknek az embereknek a fele szó nélkül el megy mellettünk az utcán. Ez a folyamatos figyelem pedig az értékrendünkre is hatással van, hiszen sokkal nagyobb nyomást érzünk a tarkónkon, mint valaha. Látjuk, hogy Tomi már házas, Kata 2. babáját várja, de mi még az “igazit” sem találtuk meg. Géza az új BMW-ről tett ki képet, nekünk meg a havi BKV bérlet is fáj. Lehet, hogy az irigység csúnya dolog, de természetes is. Ki ne érezné magát rosszul az állandó verseny helyzettől. Azonban mindez lehet nézőpont kérdése is.

A közösségi oldalak, akkor csak a cégeknek jó vásár?

Természetesen nem! A közösségi oldalak ötlete nagyon is jó! Segítségükkel olyan emberekkel tarthatjuk rendszeresen a kapcsolatot, akikkel nincs lehetőségünk találkozni. Felhívhatjuk az Angliában élő barátunkat vagy a Bécsben letelepedő testvérünket és mindezt ingyen videó kapcsolattal. 15-20 évvel ezelőtt még elképzelhetetlen volt. Azonban nem szabad elfeledkezni róla, hogy hol kezeljük a dolgokat. Soha nem szabad másokhoz mérni magunkat sem jóban, sem rosszban. Nem szabad, hogy az online kommunikáció felváltsa a személyes beszélgetéseket. Persze család és munka mellett, már sokkal nehezebb ezekre időt szakítani, de nem lehetetlen. Ne felejtsük el, hogy a legértékesebb, amit egy embernek adhatunk az az időnk és a figyelmünk.

Akkor most jöjjön a beharangozott videó. Mindenki értékelje maga belátása szerint az elhangzott versikét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.